Offers

Τα σχολεία ξεκινούν: Πώς ο καλά οργανωμένος προσωπικός χώρος των παιδιών και οι συνήθειές τους προσφέρουν αποτελεσματικότερη μελέτη και συγκέντρωση!

Οι συνήθειες που θα υιοθετήσουν τα παιδιά από την αρχή της σχολικής χρονιάς είναι σίγουρα καθοριστικές για την πορεία τους και την πρόοδό τους.

Διαβάστε παρακάτω μερικά μικρά μυστικά που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποδώσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα στη νέα σχολική χρονιά!

Οργάνωση χώρου

Είναι ενδεχομένως το κλειδί για καλή συγκέντρωση.

Η μελέτη είναι καλύτερα να γίνεται σε έναν χώρο που βολεύει το παιδί και όπου αισθάνεται οικεία, όπως το  με ένα γραφείο στο δωμάτιό του. Προσπαθήστε να μάθετε στο παιδί να μελετά πάντα στο ίδιο μέρος για να συνδεθεί  με τη διαδικασία της μελέτης. Επίσης είναι σημαντικό είναι να υπάρχει ησυχία και όσο το δυνατόν λιγότεροι εξωτερικοί περισπασμοί. 

Ο χώρος που θα τοποθετηθεί το γραφείο του πρέπει να είναι καλά φωτισμένος και άνετος αφού ο φωτισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την αποδοτικότητα στο διάβασμα, αλλά και για την υγεία των ματιών.

Φροντίστε ώστε το δωμάτιο και ιδιαίτερα το γραφείο να είναι καθαρά και τακτοποιημένα. Ένα ακατάστατο γραφείο, δεν θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρωθεί και έτσι θα επηρεαστεί αρνητικά και η συγκέντρωσή του. Γι’ αυτό καλό είναι να τοποθετηθεί στο γραφείο μόνο ό,τι είναι απαραίτητο για τη μελέτη. Αν το γραφείο έχει συρτάρι,είναι ιδιαίτερα βοηθητικό αφού μπορούν να αποθηκευτούν με εύκολη πρόσβαση όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί το παιδί για το διάβασμά του.

Επιλογή γραφείου και καρέκλας

Τα γραφεία της LIFETIME έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη μελέτη των παιδιών, ακολουθώντας τα δεδομένα της εποχής!

Κομψά και λειτουργικά, είναι ιδανικά για παιδιά και εφήβους προσφέροντας πρακτικά χαρακτηριστικά όπως θύρες USB, μεγάλη επιφάνεια εργασίας με ανάκλιση, ρύθμιση ύψους με το πάτημα ενός κουμπιού και προαιρετικές επιλογές όπως συρτάρι, stand για βιβλία και tablets κ.α.

Ανακαλύψτε τη συλλογή γραφείων της LIFETIME και βρείτε ένα λειτουργικό γραφείο που θα ακολουθήσει το παιδί σε όλα τα μαθητικά του χρόνια.

Συνοδέψτε το γραφείο με μια άνετη και εργονομική καρέκλα γραφείου

Επωφεληθείτε από την ειδική προσφορά και αποκτήστε γραφεία και καρέκλες της συλλογής με -20% έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, με την αγορά γραφείου και καρέκλας σε μια απόδειξη, αποκτάτε την καρέκλα με 25% έκπτωση.
Ολοκληρώστε τον χώρο με αξεσουάρ γραφείου, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε με 20% έκπτωση.

Δείτε τα όλα εδώ.

Διάλειμμα από το διάβασμα

Μετά από 30 – 45 λεπτά περίπου συνεχόμενης συγκέντρωσης το μυαλό των ανθρώπων κουράζεται. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλό είναι τα παιδιά  να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τη μελέτη τους όταν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα. Επιτρέψτε στα παιδιά να σηκωθούν από την καρέκλα του γραφείου τους, να ασχοληθούν με κάτι που τους αρέσει, όπως να παίξουν με τον σκύλο, να ακούσουν λίγη μουσική κλπ. 

Έτσι το διάβασμα θα συνεχιστεί με περισσότερη όρεξη και ενέργεια.

Ιδανική ώρα μελέτης, καλή διατροφή & καλός ύπνος 

Τα παιδιά πρέπει να διαβάζουν ξεκούραστα, να μην τους λείπει δηλαδή ύπνος και να έχουν φάει κάτι ελαφρύ προτού αρχίσουν τη μελέτη τους ώστε να μην σηκώνονται κάθε τόσο για νερό ή για να «τσιμπολογήσουν».

Καλό είναι να μη ζητάμε από ένα παιδί να ξεκινάει το διάβασμά του αμέσως μετά το μεσημεριανό φαγητό ή πολύ αργά το βράδυ -όταν είναι ήδη πολύ κουρασμένο, δεδομένου ότι η κούραση της ημέρας είναι συσσωρευμένη και υπάρχει δυσκολία στη συγκέντρωση αλλά και στην αντίληψη του παιδιού.

Συζητήστε μαζί του και συμφωνήστε σε μια σταθερή ώρα που θεωρείται κατάλληλη για να ξεκινά το διάβασμά του. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό το διάβασμα να μη συμπίπτει με ανταγωνιστικές δραστηριότητες που μπορεί να του αποσπούν την προσοχή -είναι δύσκολο να διαβάσει την ώρα που ξέρει ότι οι συμμαθητές ή συμμαθήτριες του θα είναι κάπου όλοι μαζί για παιχνίδι ή βόλτα.

Επίσης, όταν το παιδί αισθάνεται ότι κουράστηκε δεν έχει νόημα να διαβάσει περισσότερο. Όσο κι αν προσπαθήσει, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φτωχό γιατί η κούραση φέρνει πάντα προβλήματα συγκέντρωσης και απομνημόνευσης.

Extra tip: Η ιδανική επιλογή είναι μόλις το παιδί επιστρέφει από το σχολείο, να ξεκουράζεται για περίπου μία ώρα και ύστερα να ξεκινάει οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί σκέψη και συγκέντρωση. 

Διατροφή

Η σωστή διατροφή βοηθά στην υγιή σκέψη. Μικρά και υγιεινά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στην ενέργεια του παιδιού, στη μνήμη, στην καλή υγεία. Πριν και μετά το διάβασμα είναι καλό ένα μικρό γεύμα για να γεμίσουν οι “μπαταρίες”. Αποφύγετε έτοιμες τροφές, γλυκά, πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν, τηγανητά, σοκολάτες κτλ, τροφές δηλαδή που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη και αυξημένα επίπεδα ζάχαρης.

Προτιμήστε υγιεινές τροφές όπως φρούτα, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, ψωμί με φυστικοβούτυρο ή μέλι. Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή ενυδάτωση με νερό ή υγιεινά ροφήματα χωρίς ζάχαρη ή υποκατάστατο της.

Καλός ύπνος

Ο καλός και ξεκούραστος ύπνος βοηθά στην απόδοση του παιδιού.

Μάθετε στα παιδιά να κοιμούνται νωρίς για να έχουν περισσότερο χρόνο να ξεκουραστούν αλλά και την ενέργεια να αποδώσουν την επόμενη μέρα.

Δημιουργήστε ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό περιβάλλον στο δωμάτιό τους για να μπορούν να κοιμηθούν πιο εύκολα. Ένα ποιοτικό και άνετο κρεβάτι και στρώμα για καλό ύπνο, είναι ό, τι χρειάζονται για να ξυπνήσουν το πρωί κεφάτα και με όρεξη για όλα όσα έχουν να κάνουν.


ΚΥΠΡΟΣ 📞77778887

Λευκωσία
46 Ηλία Παπακυριακού, 2415 Μακεδονίτισσα 

Λεμεσός
121 Αγίας Φυλάξεως ,3087 Λεμεσός

Πάφος
15 Λεωφόρος Μεσόγης, 8280 Μεσόγη